Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на бащата в ЧСЕУ „Дрита“ – София

За втора поредна година учениците и учителите на ЧСЕУ  Дрита“, гр. София  взехме участие в провеждането на Националната кампания „Да бъдеш Баща“. Тази година в кампанията много по-активно се включиха „дритяните“ от началното училище, за разлика от миналата година, когато имаше повече ученици от гимназиален етап. Подготовка започна с избор на дейностите в сесия на Общоучилищния съвет. Бяха поставени постери по коридорите, както и информация на електронното табло във фоаето, за да може всички да разберат за инициативата.

dsci0066

През седмицата в училището всеки ден ново нещо се случваше някъде по класните стаи. По коридорите цареше приятна и приповдигната атмосфера и се срещаха усмихнати татковци.

Във втори, четвърти и пети клас гостуваха татковци, които разказваха за своите семейства и за това как те се справят с ролята си на бащи. Децата от втори клас имаха задача да напишат съчинение на тема „Моят татко“, каито след това ще бъдат организирани в малка книжка. Деца от начален и прогимназиален курс рисуваха на тема „Моето любимо място с татко“ и разказваха интересни истории за преживяванията с бащите си.

dsci0069

Ученици от гимназията и основният организатор на събитията – Христина Атанасова заедно заснемаха деца, учители и родители, които отговаряха на въпроса „Какво означава да си баща?“.  Видеоматериалът ще бъде обработен и ще се монтира кратък клип. Това предизвикателство поеха десетокласниците. В гимназията се организира и дебат на тема „Ролята на бащата в семейството - главна или поддържаща?“

Ученици, учители и родители споделиха, че покрай кампанията са се сетили за любими хора и колко е важно да намерят време да им кажат, че ги обичат и ценят.

img_1527