Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

„Седмица на Бащата“ в СОУ “Летец Христо Топракчиев“ – град Божурище

По повод инициативата „Седмица на Бащата“ в СОУ “Летец Христо Топракчиев“ – град Божурище, проведохме следните незабравими за децата и вълнуващи за бащите дейности:

І а клас – класен ръководител Албена Петкова
Капитан Младен Трифонов Йотов, баща на Катерина Йотова, разказа на децата за своята детска мечта да бъде военен и да служи на родината и как детските мечти се сбъдват, когато човек ги преследва. Запозна децата със същността на професията военнослужещ, като им разказа за униформата, боеприпасите и условията на живот на военния. На преден план изтъкна качествата и уменията, които притежават хората служещи на страната си.

 

капитан Йотов разказва за професията си

капитан Йотов разказва за професията си

 

ІІ а клас – класен ръководител Румяна Младенова
Урок по предприемачество на тема „Моето семейство“, на който присъстваха гости – родители на деца от класа. Урокът бе свързан с християнския празник „Ден на християнското семейство“, който се празнува на 21.11. За него разказа бащата на Мила Милушева- отец Богомил. Той запозна децата с повода за възникване на празника и беседва с тях за ценностите на семейството, създадено с любов и благословено с раждането на децата в него.
Учениците работиха по екипи. Изработиха покани за празника,постер- табло, родословно дърво и украсиха празнична трапеза. Направиха и къща мечта от християнски ценности.

 

отец Богомил разказва за християнските ценности

отец Богомил разказва за християнските ценности

 

 

 

 

 

 

децата подготвиха трапеза

децата подготвиха трапеза

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІІ в клас – класен ръководител Антоанета Арсова
Организирано посещение на храм“Св. София“ под вещото ръководство на доцент доктор Павел Павлов – преподавател в Историческия и Богословския факултет към СУ и баща на Йоан Петър. Учениците разгледаха криптата на храм „Св. София” и се запознаха с интересни исторически факти за възникването на християнството и столицата ни София.

 

посещение на "Света София"

посещение на „Света София“