Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на бащата в училище „Цанко Церковски“

Учениците от IIIб клас от ОУ „Цанко Церковски“ в град Мизия и техните татковци се включиха с огромно удоволствие в Националната кампания „Седмица на бащата“.  Децата и татковците заедно посадиха кипариси и цветя в двора на училището, който беше пострадал от наводнението през 2014 г.

sn857365
Двама от татковците организираха уроци по Физическо възпитание и спорт и Гражданска защита в час на класа. След което децата имаха възможност да посетят Полицията и Пожарната в АЕЦ В гр. Козлодуй.  Там те получиха повече информация за професията на полицая и пожарникаря и имаха възможност да видят в какво се състои тяхната работа.

20161109_143948      20161109_142443

 

В училище беше организиран и се проведе спортен празник, в който деца и татковци заедно участваха в различни спортни игри. Незабравими емоции изживяха и състезателите, и публиката. В края на състезанието всички участници получиха медали.

 

sn857572

За края на седмицата, в училището се изготви табло – „Аз и татко“ и децата отправиха се покани към бащите, майките, учителите и директорката за закриване Седмицата на бащата.

В залата на събитието, имаше изложба на ученически рисунки на тема „Моето любимо място с татко“. Децата прочетоха специално написа по случая съчинения, в които разказаха за своя интересна случка с татко. Съчиненията бяха толкова хубави, че единодушно се реши да се включат в книгата на класа. След това имаше презентация за събитията през седмицата от госпожа Цветанка Манова – класен ръководител.  Тя помогна на всички да си спомнят за хубавите преживявания заедно.

Вечерта продължи като момчетата показаха „Танц с пушки“, а момичетата поканиха своите бащи на танц.

   sn857712      sn857725

Изненадата на вечерта бяха нарисуваните от децата портрети на татковци. Вечерта приключи с връчването на Сертификат за участие на бащите от директорката и рецитал стихотворението „Молитва“ от Иван Вазов, с което третокласниците поздравиха своите семейства за предстоящия Ден на християнското семейство. За лакомствата по време на празника, се бяха погрижили майките. Това беше една красива и незабравима вечер за учениците от IIIб клас и техните семейства.