Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на Бащата в І СОУ „Св. Седмочисленици” гр. Търговище

 І СОУ „Св. Седмочисленици” в гр. Търговище се включи в инициативата „Седмица на Бащата“ с много дейности. 

В дейностите, изцяло по идеи на учениците, се включиха близо 2/3 от класовете. Идеята на инициативата беше приета с голям ентусиазъм, а родителите се включиха активно. Благодарим Ви за тази инициатива, защото тя ни помогна в усилията за привличане на родителите в училищния живот, както и за изграждане на позитивно взаимоотношение между институцията и семейството.
Ето как отбелязахме седмицата на бащата:
Предучилищна група: Направени и събрани фотоснимки и презентации на тема „Аз и моят татко правим заедно…”- крайният продукт на групата ще бъде представен пред родителите на тържеството по повод Коледните и новогодишните празници;
ІІ „А” клас: Табло с рисунки на тема „Моят татко”;
ІІ „Б” клас: Работилница с деца и бащи за изработване на постери с учебна цел; Фейсбук – акция, споделяне на снимки;
ІІ „В” клас: “ В работата на тати “ – класа проведе урока си по Домашен бит и техника „Хранителни продукти“. Бащата на един от учениците и техноложката на „Мизия Милк“ ООД разведоха децата из цеховете и ги запознаха с производството на киселото мляко, сиренето и кашкавала. Децата много се впечатлиха от големите машини, в които се забърква млякото с маята и става на сирене и кашкавал. Впечатлиха се и от хигиената в цеховете – всичко е в бяло и много чисто. Накрая домакините ги почерпиха и всички похапнаха сладко, сладко от вкусните продукти на „Мизия Милк“.
ІІ „Г” клас: На 18.11.2014 г. татковците на учениците от втори „г“ клас не бързаха сутринта за работа…Останаха с децата си в клас. В час по литература имаха възможност да почетат заедно любими приказки и разкази. Така, с инициативата „Чети с татко“, откриха Седмицата на бащата. В емоционална презентация чуха откровения на деца към техните бащи в различни етапи от живота им. Заедно направиха табло „ Пътешествия – приключения”, а в края на часа децата подариха изработени от тях картички – сърца, с послание…

децата от 2 г клас четат заедно с татковците си

децата от 2 г клас четат заедно с татковците си

ІІІ „А” клас: Децата направиха рисунки, разкази и стихове за бащата.
ІІІ „Б” клас: Участие на бащи в час на класа – те разказаха за своите професии и поговориха с децата за важни неща от живота.

Първо децата направиха околосветско пътешествие на борда на кораба на помощник капитан Борислав Банков – таткото на Мишо. Децата обиколиха Нова Зеландия, Австралия, Аляска, Европа,Кариби, Хаваи…

таткото на Мишо разказва за своята професия - помощник капитан

таткото на Мишо разказва за своята професия – помощник капитан

От таткото на Дани – Валентин Тенев децата научиха какво е диджей – човек, който избира и пуска музика пред публика. След това попяхме и поиграхме.

диджей Тенев има най-отдадената публика

диджей Тенев има най-отдадената публика

Класът се срещна и с треньора по ориентиране и топограф Диян Бонев – бащата на Вики, който ги запозна със спорта ориентиране, изискванията за състезателя да се ориентира в непозната местност сред природата, като се придвижва с помощта на карта и компас.

ориентиране по карта

ориентиране по карта

Спортни състезания за бащи (дядовци, чичовци, батковци) и деца – футболен мач, дърпане на въже, игра на „Сляпа баба”, скачане в чувал, надбягване на един крак и др., на спортната площадка в училище.

спортуване с татковци

спортуване с татковци

 

 

в отбор с татко

в отбор с татко

 

 

 

 

 

 

 

„Аз съм татко и се гордея с това“ виртуална стена на радостта – изработване на презентация със снимки, предоставени от родителите.

ІІІ „В” клас: Участие на татковци в различни часове.

татко в час

татко в час

 

показно

показно

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІV „А” клас: Учениците подготвиха снимки и клипчета за това как бащите им полагат грижи за дома и семейството. Опитаха се да разкажат това на белия лист. Организираха среща с бащи от класа, за да разкажат за своята професия и да споделят как се справят с това, да бъдат приятели на всички вкъщи.

V „В” клас: Изработване от хартия на рамка за снимка, поставяне на снимка на бащата и подаряване на таткото.
VІ „А” клас: Какво мога да науча от моя баща – професията ортопед.
VІ „Б” клас: Постер с общи снимки и дискусия в час на класа „Какво е за мен моя татко”.
VІ „В” клас: Професията на татко е полицай – среща, презентация от таткото.
VІІ “А” клас: Изработване на постер и беседа на тема „Баща ми“.
VІІ „Б” клас: Среща с татко пожарникар.
ІХ „В” клас: Децата изпратиха смс до татко с текст „Обичам те”.
ХІ „Б” клас: Разговор и есе на тема „Моят баща е най-…… най- …, защото………“.

Вижте две вдъхновяващи презентации:

Aз и татко – подготвителна група

Моят татко Калоян