Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Седмица на Бащата в група „Звездичка“, 67 ДГ „Чучулига“ – София

На 10/11/2016 г. в група Звездичка на 67 ДГ „Чучулига“, гр. София се проведе открит урок във връзка с националната кампания „Да бъдеш баща“. Инициативата се провежда за първи път в група „Звездичка“ (деца 4,5-5 г.) по предложение на инициативен комитет от родители.В забавленията взеха участие около 30 деца, техните родители и педагогическите специалисти. Специално за събитието бяха подготвени стихотворения и песни за бащата, децата отговаряха на въпроси, свързани с ролята на техните бащи. Децата споделяха в кои дейности бащите участват най-активно – „учи ме да карам колело“, „играе с мен с конструктор“, „рисуваме“, „излизаме на разходка“, „играем в морето“, „учи ме да плувам“ и др. След това бащите бяха поканени да творят с децата – моделиране с пластилин.

img_7942

Всеки екип имаше избор да реши какво ще направи, деца и бащи усърдно се заеха да работят на фона на детски песни за бащата. Накрая децата нарисуваха и картичките „Моето любимо място с татко“ и ги подариха на бащите си. Всички пластики бяха подредени в своеобразна изложба, в която всички бяха победители. Бяха връчени сертификати за участие в инициативата на всеки баща, дядо, брат… и всички бяха много доволни да са част от събитието.

img_8040

Бащите споделиха, че са впечатлени от вниманието, което се отдава на ролята на бащата във възпитанието, отглеждането и грижите за детето, а така също показаха завидни артистични способности при моделирането с пластилин. Остават думите на един усмихнат дядо, който каза: „Благодаря ви, благодаря ви от цялото си сърце!“