Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

СЕДМИЦА НА БАЩАТА в 120 ОУ „Г.С. РАКОВСКИ“, СОФИЯ

Опознайте света, бъдете инициативни, и не забравяйте – всичко да ви е вкусно!

автор: госпожа Красимира Таскова, начален учител, IV В клас.

fw_dad_mishoМежду  7 и 13 ноември 2016 г. в IV В клас за четвърти пореден път   се проведе Седмица на Бащата.

Тази година  мотото беше „Баща на място“ в чест на най-важното място, което може да заема всеки мъж – до сърцето на децата си и рамо до рамо с партньора си. Изготвихме покани, като тази година използвахме готовите бланки.  За да сме по-убедителни, нарисувахме на тях училището ни.

fw_card

Първи се отзова дядото на Никола. Той е ходил много по света и много е видял. Разказа на децата какви интересни места е посещавал със съпругата и децата си. Разгледахме голям албум със снимки и много се забавлявахме, когато открихме, че Никола прилича на вуйчо си като малък. Албумът минаваше от ръце в ръце, а дядото увлекателно разказваше истории, свързани с живота му.

fw_grandpa

Организирахме и поканихме татковците да се включат в кулинарното предизвикателство за татковци „Вкусотиите на тати”. Подредихме изложба, а после хапнахме вкусни кремчета, бисквитки, пайове , чийзкейк и баница.

Особено атрактивно и запомнящо беше посещението на таткото на Ива, който  приготви в кабинета по готварство пълнена тиква с мед, орехи и сушени плодове.Разказа за полезните качества на тиквата и защо трябва да се яде.  На децата много им се услади, затова поискаха рецептата, за да я направят заедно с родителите си  вкъщи.

fw_dad_ccoking

Всяка година в Седмица на бащата винаги намира време да ни гостува таткото на Мишо. Така беше и тази година. За четвърти пореден път той дойде в клас и провокира децата този път да измислят и споделят идеи за собствен бизнес. „Аз мога да развия собствена идея и разработя по нея бизнес модел”.

fw_dad_misho2

Изработихме Грамота – благодарност за всички, които се включиха в Седмицата на бащата.

fw_pics

 

Всички снимки и клипчета от Седмицата са поместени във фейсбукгрупата на класа ни за разглеждане от останалите родители.

А тук можете да видите клипчето „Албумът на дядо“!

https://youtu.be/0Wb88AfqYnA

Тук пък – вкусотиите на татко!

https://youtu.be/_30CSqQLCsI