Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

СЕДМИЦА НА БАЩАТА В ДГ „ЗДРАВЕЦ“, ПАЗАРДЖИК – RELOADED

Вижте приключенията на децата от IV подготвителна група и техните татковци и учители!

автор:Николина Гълъбинова, учител в IV подготвителна група

14976109_10207776701837145_953091981_o-1

Децата от ІV а подготвителна група от ДГ „Здравец” гр. Пазарджик се включиха активно с дейности през цялата седмица на бащата. В предварителната подготовка се запознахме с кампанията, нейният сайт и приложеното куфарче с инструменти. Получихме подкрепа /за което благодарим/ от организаторите на кампанията, като лично ни бяха изпратени материали за работа. Дадохме гласност на кампанията на страницата на групата във фейсбук, като публикувахме анонс и видеоклип на инициативата. Публикувахме и постери.

https://www.facebook.com/?stype=lo&jlou=AfeI6LEwR4YJ32aDvqYpFPnJ8FnFgk7nC5K6_LLfTAbPTVUsWWHtBjw6minkMnZArOgTmQwZEFH9_wGaB-t4CZbfsMF5cwS3B7Rymmdj3F352Q&smuh=49076&lh=Ac-g7bS0EwX74XVd

Изготвихме си програма с планираните дейности по дни за цялата седмица на бащата:

%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%ba%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d0%b5

 

Ден първи: Майсторим с татко -  „Къщички за птички”.

Ден втори: „Татко, прочети ми” – бащи четат на децата си приказки в регионална библиотека „Никола Фурнаджиев”.

Ден трети: „Да посадим дръвче с татко” – в двора на ДГ и поставяне на готовите къщички и хранилки в двора на ДГ.

Ден четвърти: Рисувам с татко в къщи – „Моето семейство”.

Ден пети: Откриване с концерт от децата на изложбата с готовите рисунки във фоайето на ДГ. Фото-колаж  с татко в рамка с мотото на кампанията  „Баща на място”. Връчване на грамоти на татковците за активно включване в Седмицата на бащата. “Нашата галерия” – фото-колаж на проведените дейности през цялата седмица.

Направихме проучване сред татковците в коя от дейностите имат възможност да се включат. На следващ етап децата приготвиха с голямо старание индивидуални картички – покани до своите бащи. Поднесоха ги лично с много вълнение и любов.

Стартирахме кампанията на 07.ноември.2016 год., като поставихме постери и програмата за Седмицата на бащата.

През първият ден творящи, усмихнати и щастливи, рамо до рамо деца и бащи, баби, дядовци, майки, батковци, сестрички се включиха в майсторенето на къщички и хранилки за птички. Акцент беше поставен върху работата с еко материали, като за целта пред родителите бяха презентирани различни начини за направата на еко къщички и хранилки. Татковците получиха и специални значки за награда с мотото на кампанията “Баща на място”.

15045370_10207776716437510_1065905798_o

 

През вторият ден бащи четоха приказки в детският отдел в регионална библиотека „Никола Фурнаджиев”. Децата с голям интерес изслушаха приказките „Майчина сълза” и „Житената питка” от Ангел Каралийчев. Въпреки натовареното ежедневие бащите обещаха все по-често да намират време да четат на своите деца. Събитието беше отразено и в местните медии.

http://pazardjik.marica.bg/article/read/25440

Ден трети – „Да засадим дръвче с татко”  в двора на ДГ. Деца и татковци засадиха заедно в двора на детската градина дръвчета – дарение от трима татковци „Срамежлива мимоза”, „Нар” и „Кипарис”, за което много благодарим. Получихме ценни съвети от дядо Чавдаров за начина на засаждане и отглеждане на младите дръвчета. Поехме отговорността редовно да поливаме младите дръвче.

alim8539

След което поставихме готовите къщички за птички на дърветата в двора на ДГ. Децата с нетърпение поставиха зрънца жито за птичките. Хранилките от еко материали поставихме на терасата в групата, като обяснихме на децата, че там ще слагаме останалите трохички от нашата закуска или обяд.  Дейности, от които децата научиха много, изпитаха удовлетворение и радост от своите усилия и постигнати резултати.

alim8503kkkk

В четвъртият ден от Седмицата на бащата татковци рисуваха със своите деца в къщи на тема „Моето семейство”.

В последният ден от кампанията децата с много любов, изработиха и подариха картички на своите бащи на тема „Моето любимо място с татко”. Открихме изложбата на готовите рисунки с концерт от децата и любезното съдействие на татко Комсалов, който ни помагаше в подготовката за концерта с музикалното оформление и участваше активно във всяка една дейност. И не на последно място всички татковци, не забравихме и дядовците, получиха грамоти за активно участие в Седмицата на бащата. Събитието беше отразено и в местната телевизия. Децата споделиха пред камерата какво най-много обичат да правят със своите бащи и им пожелаха да бъдат все така грижовни и добри татковци.

http://www.telekabeltv.bg/bg/news/22321.html

Готов е и нашият фото-колаж с проведените дейности през националната Седмица на бащата.

page001

За нас учителките тази инициатива беше едно изключително преживяване, което донесе страхотни емоции и удоволствие от съвместните дейности за всички, както за децата от групата, така и за техните татковци. Получените отзиви за седмицата на бащата бяха, че тя е нещо много хубаво и необходимо. А самите бащи споделиха, че са се почувствали много специални. Благодарим на всички татковци, дядовци, баби, братчета и сестричета, както и на майките за оказаното съдействие и активно включване в Седмицата на бащата.