Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Стандартите за мъжка красота по света

 

menstandards3

 

Когато говорим за външен вид, мъжете се сблъскват също като жените с определени идеали за мъжка красота, които обществото насърчава и налага. Но какви точно са тези стандарти в целия свят и как популярната култура и медиите влияят на нашите виждания за идеална мъжка красота?
За да отговори на тези въпроси, Buzzfeed поиска мнението на хората от 12 страни по света: САЩ, Мексико, Бразилия, Южна Африка, Нигерия, Турция, Италия, Великобритания, Индия, Южна Корея, Филипините и Австралия.

Резултатите можете да видите във видеото. И въпреки че то ще ви представи 12 прекрасни мъже модели, посланието, което стои зад статистическите данни и визуалните ефекти, е обезпокоително.

 

Докато броят на жените, които имат негативно възприятие за своето тяло, си остава традиционно висок, то процентът на недоволните от своето тяло мъже шокиращо нараства с много по-бързи темпове. Загрижеността за постигане на „перфектния образ на тялото“ в голяма степен се дължи на средствата за масова информация, развлекателната индустрия и рекламите. И сега мъжете навсякъде – включително младите момчета – са под натиск да изглеждат „по-добре“, карайки мъжкия пазар да расте главоломно като все повече и повече мъже използват продукти за по-привлекателен вид.

Според CNBC , между 2012 г. и 2014 г. броят на мъжки козметични продукти е нараснал с над 70% в световен мащаб, като само индустрията за продукти за мъжка кожа за 2013 г.е на стойност повече от $ 3.3 милиарда долара.

Видеото и проучването вдъхновяват широк спектър от противоречиви дискусии за това как ние съдим за хората (мъже и жени) основно по външния вид и колко негативно влияние могат да имат такива идеали за повечето хора. Авторите се надяват да провокират важен диалог по отношение на мъжкото възприятие на собственото тяло, етнос, мъжественост и лично изразяване на стандарта за мъжка красота.

Материалът е от http://www.trueactivist.com/the-pressure-for-men-standards-of-beauty-around-the-world/