Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Татко Венелин

Да бъдеш баща е …да не пропускаш да покараш колело с детето си

Татко Венелин кара колела с децата си в парка.

Представяме ви татко Венелин :)

 

Разкажи ни какво те накара да се включиш в кампанията „Да бъдеш баща“?
Венелин: Включих се в кампанията не само заради моите деца, а и заради едно момиченце, което срещнах преди време. Казва се К….., тогава беше на 6 и родителите й я бяха изоставили. Всички смятаха, че е глухоняма, но след като няколко месеца бях ходил при нея, тя започна да ми говори. Каза ми, че не приказва, защото не иска да е човек (хората са лоши), а да е сърничка (сърничките не говорят). Включих се в кампанията, за да има повече деца, които искат да са хора, а не сърнички.

Имате ли забавна случка, свързана с игри?
Венелин: Повечето деца имат любими играчки, които обичат да носят навсякъде. Ние също не тръгваме никъде без раничката с любимите играчки. Но веднъж бяхме в Троянския балкан, а аз бях забравил играчките. През цялото време чаках кога децата ще се сетят за играчките си и се чудех как ще им обясня, че не съм ги взел. Те обаче така се заиграха с разни джуджета, феи и тролове, които преследваха с лазерни мечове от клечки и стрели от камъчета, че вечерта бяха напълно убедени, че са играли със своите си играчки.

Водите ли здравословен начин на живот?
Венелин: Децата ни имат много здравословни храни и дейности, но те… никога не съвпадат. Единият обича портокали, а другият – банани. Единият – диня, а другият – пъпеш. Единият да тича, а другият – да плува. Единият да играе футбол, а другият – волейбол. Всички с две деца ли са така?

Кои са любимите ви занимания заедно?
Венелин: Заедно караме колело и играем на „Околосветско пътешествие“.

семейството на татко Венелин