Регистрирай се за бюлетина

В социалните мрежи

Читалище „Пробуда“ в с.Куртово организира „Заедно с татко“

SAM_5540

На 10.07.2015 год. се събраха заедно деца, бащи и майки в младежкия клуб в село Куртово и се включиха в събитието под надслов „Заедно с татко“, организирано от НЧ“Пробуда-1933“ в рамките на кампанията „Да бъдеш Баща“. Бащите дойдоха, водени за ръка от своите деца и изпълнени с огромното любопитство какво ги очаква. Всички присъсващи изгледаха клипа на капанията, както и няколко видео-интервюта на различни бащи, които отговарят на въпроси като: „Що е за мен бащиството?“, „Какви уроци съм научил от моето дете?“, „Кои са най-хубавите спомени с детето ми?“ и др.

SAM_5549SAM_5542Децата рисуваха послания и русунки за бащите си върху картички, предоставени от организаторите на кампанията, които след това всяко дете подари на своя баща. Докато децата рисуваха, присъстващите родители обсъждаха по метода „Диалог“ теми като: „Какво е за мен бащинството?“, „Каква е моята роля в семейството?“, „Има ли мъжка и женска работа в съвременното домакинство?“, „Възпитателен метод ли е боят и наказанието на децата?“. Всички родители взеха отношение по въпросите и се получи една оживена дискусия.

SAM_5559В края на срещата, очите на бащите бяха завързани с шалове и трябваше да познаят своите деца само с опипване с ръце. Играта предизвика много смях и емоции сред присъстващите. За наша радост нямаше баща, който да обърка своето дете, което показа, че присъстващите бащи познават добре своите деца и са загрижени за тяхното израстване и възпитание.SAM_5555

Усмивките на лицата на всички бяха особено показателни, че събитието протече изключително ползотворно и забавно за нашата общност.

SAM_5561